Elektrisch ontharen

Bij Beautysalon10 kunt u uw ongewenste haargroei voorgoed laten verwijderen door middel van elektrische ontharing.

Wat is elektrisch ontharen:

De haarfollikel wordt d.m.v. een zwakstroom signaal, wat omgezet wordt in warmte, vernietigd. Hierdoor bereiken voedingsstoffen het bloed niet meer waardoor er ook geen haargroei meer plaatsvindt.

Het haar laat na enkele seconden los en kan worden verwijderd. Alleen als hij zich op dat moment in de groeifase bevindt is het haar definitief "uitgeschakeld". Zo niet, dan groeit hij na een tijdje weer terug (zie groeifases van het haar). Vanwege dit feit, en doordat per sessie maar een beperkt aantal haren kan worden verwijderd, moet de behandeling diverse malen herhaald worden. Bij wekelijkse sessies van maximaal een half uur moet je daarom rekenen op een totale behandelduur van enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar. Uiteindelijk is het behandelde gebied vrijwel haarvrij, hoewel niemand je kan garanderen dat na verloop van tijd niet weer wat haartjes de kop op zullen steken. Om de haarfollikel te bereiken wordt er gebruikt gemaakt van een dun wegwerpnaaldje.

Het is bij elektrisch ontharen van belang dat de haren tussen de behandelingen niet geharsd of geëpileerd worden. Knippen van de haren kan dan een oplossing zijn.

Het voordeel van elektrisch ontharen ten opzichte van andere definitieve ontharingsmethoden als laser en IPL (Intense Pulsed Light) is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren. Ook zijn de kosten relatief laag. Een nadeel is dat de behandelingen tijdrovend zijn en vaak als pijnlijk worden ervaren. Na de behandeling kan de huid wat rood, geïrriteerd of gezwollen zijn. Dit verdwijnt vanzelf, vaak al binnen enkele uren. Blijf wel na de behandeling uit direct zonlicht. Stel je je huid toch bloot aan zonnestralen, gebruik dan in ieder geval een goede sunblock.

De kosten van het elektrisch ontharen in het gelaat wordt tot op heden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U dient dan een verwijsbrief aan uw huisarts te vragen en deze met uw factuur op te sturen naar uw zorgverzekeraar