Een goede reiniging van je huid

Waarom hoort nu eigenlijk bij een reinigingsproduct ook nog een lotion? Ik leg het je graag eens uit.

Hoge en lage pH-waarde

Kraanwater en ook reinigingsproducten hebben meestal een hoge pH-waarde. Daar kunnen we niet onderuit. Maar je huid heeft een lage pH-waarde. Reinig je je huid, dan moet je zo snel mogelijk de pH-waarde van je huid weer zien te verlagen. Doe je dit niet, dus gebruik je geen lotion, dan blijft de pH-waarde hoog en is je huid al die tijd vatbaar voor ontstekingen, gevoeligheden en andere huidproblemen. 

Je huid reinigen

Dus 2x per dag je huid reinigen is zeker aan te raden en dan altijd af te sluiten met een lotion om de pH-waarde omlaag te krijgen. Daarna kan iedere crème of serum op de huid aangebracht worden.  

’s ochtends…

Een huidreiniging in de ochtend is nodig, omdat de huid zich in de nacht herstelt en omdat de huid dan vet en afvalstoffen uitscheidt. Die stofjes krijgt je niet met water van de huid af dus moet je de huid reinigen met een product.  

en ’s avonds

En een reiniging ’s avonds is belangrijk, omdat het vuil wat overdag op de huid komt (uitlaatgassen, sigarettenrook, make-up resten enz) er alleen af gaan met een reinigingsproduct. Dus ook niet met water. Ook is de huid in de nacht het actiefst en dus op dat moment het beste in staat om werkstoffen uit producten op te nemen. Dat kan alleen maar op een goed gereinigde huid!

Optimale conditie

Ik hoop dat je door de uitleg begrijpt hoe belangrijk het reinigen van de huid is en dat beide producten niet zonder elkaar kunnen om de huid optimaal in conditie te houden. 

Producten Alcina

Alcina heeft de volgende reinigingsproducten en lotion in het assortiment:

  • Schuimreiniging is voor de droge, gevoelige huid en voor schuimliefhebbers €18,25.
  • Reinigingsmilk is voor alle huidtypes €14,40. 
  • Reinigingsgel is voor een vettere huid €14,40. 
  • De lotions zijn er zonder of met alcohol (vettere huid) €14,10.

Als je interesse heb in een reinigingspakket of in iets anders van producten, dan hoor ik dat graag. Tot snel!